Mycket nu

Först mycket att tänka på. Ett erbjudande om utlandstjänst som skulle innebära roligare arbetsuppgifter och troligen bättre framtida karriärmöjligheter för den ena mamman och möjlighet för den andra att vara hemmamamma. Men som förstås också skulle innebära att barnen måste sluta på bästa förskolan och flytta till ett främmande land med nytt språk och annan kultur. (Varav två av barnen inte kommit igång med (det talade) språket och ett har svårt förändringar och värme). Eftersom det är mammorna som bestämmer i den här familjen trots att vi är i minoritet blev det till slut ett ja. Med en del ångest men förhoppning om att två år utomlands med mycket tid ihop som familj och utan overaller (bästa fördelen!) sammantaget kommer att vara positivt för våra barn.

Så. Ja. Sen aningen mycket att planera som följde på det beslutet. Samtidigt andra redan inplanerade planer, som en födelsedagsresa till Prag, en resa till Barcelona och besöka barnens nyfödda kusin, två veckor på Öland, besök hos morföräldrar i Skåne, några veckors jobb och utbildning. Och så tre BUP-träffar för F som enligt senaste läkarutlåtandet har asperger. Och en vanlig fyraårskontroll.

Detta samt packning, uppsägning, uthyrning, vaccinationer, inköp, förberedelser mm ska vara klart om två månader. För då sitter vi på planet till Bangkok!

Advertisements

5 thoughts on “Mycket nu

  1. Men ojojoj vad spännande, vilken grej!!! Jag som hade tänkt kolla om ni ville komma över på fika eller middag i sommar, men det låter tight med alla era planer!

    1. Ja, det ska bli kul! Synd att sommaren är kort och måste-listan lång, hade varit trevligt att träffas. Kanske om det går att kombinera med något, typ kan ni passa på att vaccinera oss om vi tittar förbi? 😉

  2. Woho så spännande! Förvisso en hissnande tanke för mig som är en förändringsobenägen trygghetsnarkoman, men jag tycker det är så coolt med folk som vågar! = Ungefär vilket land handlar det om? (För Thailandsresan om två månader var bara för nöje, right?)

  3. Det kommer säkert att bli fintfint! Har en syssling som spenderat tre som jag förstått det bra år som barn i Thailand (samt några år i andra länder). Det ger visst mersmak förresten, för nu står hon i startgroparna att flytta med sin familj (bl a tvååriga tvillingar) till Saudiarabien 🙂 (av alla ställen iofs)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s