Hurra vi har fått löss

Det går löss på F’s avdelning och idag hade de hittat tre stycken loppor och några bett även på honom.
Med tanke på att löss har dykt upp på förskolan flera gånger utan att han fått det, och att F i höstas hade vattkoppor utan att något annat barn smittades tänker jag att det åtminstone är positivt att han har varit så pass nära ett annat barn att en lus kunnat hoppa över. (Ja, jag vet att det kan ha smittat via en matta eller mössa)

Hans pedagoger oroar sig för övrigt över att han inte kan det sociala spelet. Han söker tydligen aldrig kontakt med andra barn på förskolan, och besvarar inte heller deras (troligen få numera) försök. De upplever också att han drömmer sig bort i många situationer, inte har ögonkontakt, att han inte förstår flerstegsinstruktioner och inte lyssnar på oriktad information.

Jag tänker att han är tre år och bara har gått i några månader i denna grupp med 25 barn varav de flesta fyller sex i år. Och att han umgås mycket med sina mammor och bröder. Och att han utvecklat vissa förmågor på bekostnad av andra men att det kommer jämna ut sig. Och så tänker jag att jag inte ska vara en sådan förälder som blundar för mina barns eventuella problem. Och så blir jag väldigt orolig.

Advertisements

3 thoughts on “Hurra vi har fått löss

  1. Jag har läst dina bloggar ett tag. Blev väldigt glad när jag såg att du hade börjat skriva igen här. Jag tycker du skriver så bra! När jag läste detta inlägget kände jag att jag ville skriva en rad (hey, detta fick mig att starta en egen blogg…). Jag känner igen så otroligt mycket från det du beskriver från förskolan. Min son är tre (född dec 10) och för ca ett år sedan tog förskolan upp att han var totalt ointresserad av andra barn och pratade helt utan sammanhang (han direktciterade böcker). Jag har varit sjukt orolig, och är fortfarande naturligtvis, men nu har jag landat. Först klarade jag inte av att det kom från förskolan, nu är jag så sjukt tacksam. Min son har världens bästa förskola!
    Ville mest säga att du är inte ensam om oron…(vill inte på något sätt påstå att våra barn har samma svårigheter, ville bara säga att jag känner igen mig.)

    1. Tack! Ser fram emot att följa din blogg. F gick på en annan förskola först, men upplevde inte att de hade sådan bra koll på barnen. Nu går han på en montessoriskola som iakttar barnen mycket och är “kända” för att tidigt ställa diagnoser (för att snabbt kunna sätta in resurser, så det är väl bra) F är född i juli -10, han pratar bra men svarar oftast på något helt annat. Gärna sånt som hände för länge sedan (även om han fortfarande säger att allt hände igår). Han leker nästan inga fantasilekar (förutom att han låtsas att leksaksbilarna kör) och reflekterar inte över abstrakta saker, som hur barn blir till, och tror inte på att han varit bebis. Han har heller aldrig sagt något om att han har två mammor, inte ens när han får en direkt fråga om det. Vet inte om han inte tänkt på att de flesta har en mamma och en pappa? (Detta aktualiserades nu pga att de precis haft familjetema på förskolan)

      1. Vet du? Det känns helt galet att läsa det du skriver, det är som om jag kunde ha skrivit det själv. Jag tänker det, att det är bra med en diagnos (om det är det, nu tänker jag på L) tidigt, för att få hjälp tidigt. L pratar ganska mycket om pappor och att han har två mammor men ingen pappa. Häromdan sa han “alla måste ha en pappa”. Frugan o jag blev helt ställda. (skyller lite på förskolan här).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s