Diagnos 08

U ska få sin hörsel utredd eftersom han fyllt två år och inte börjat prata. Har i princip aldrig jollrat, härmat eller låtsaspratat heller, den fulla repertoaren består av orden nooo (hans namn), baaa (Spöket Laban) och kooo (frukost, han är alltid väldigt hungrig när han vaknar). Han säger alltså inte ens mamma.

Så döm om min förvåning när vi i helgen åkte tunnelbana tillsammans och han plötsligt utbrister “ooo-deee-plaaa” just när högtalarrösten annonserat “Nästa Odenplan”.

Lyckades förstås inte få honom att säga det igen, men det värmde ändå stockholmsmammans hjärta.

Advertisements

2 thoughts on “Diagnos 08

  1. Vad skönt att få hörseln kollad(även om det viktigaste så som tunnelbanestation verkar sitta som en smäck). Har han verkat frustrerad eller brydd över att inte kunna prata?

    PS. Så himla roligt att du bloggar igen! Nu kan jag stalka dig på ett nytt ställe. Med vänlig hälsning, hon som i flera månaders tid blev lika besviken varje gång (typ fem ggr/dag) som du inget skrivet.

    1. Tack! (Slutade pga åsikter från andra om vad jag skulle skriva om, sånt tål jag visst inte så värst bra. Börjar på ny sida och tar mig friheten att inte meddela nya adressen till dessa.)
      Nej, det har nästan känts som om U inte var intresserad av att kommunicera med omvärlden. Han var nöjd i sin egen lilla värld som verkade ligga någon helt annanstans. Vilket oroade mig mer än språket, men samtidigt var/är han liten så jag ville inte dra på några stora växlar. U själv har alltid verkat lycklig och det är ju det viktigaste. Nu har han dock kommit ur sin bubbla och tar plats i familjen och förskolegruppen. Kanske blir han då mer motiverad att börja prata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s