Borta bra, hemma bäst?

Men är det ändå bättre att prova borta ett tag, för att sedan komma tillbaka hem? Eller är det bästa att bara vara hemma.

Själv skulle jag hemskt gärna prova att jobba och leva borta ett tag (läs två år) när möjligheten nu ges. Frun vill också (kanske ännu hellre) vara medföljande hemmafru. Men barnen. Visst vore det en upplevelse och erfarenhet för dem också. Och det är lättare att åka nu medan de är små. Men jag tror att de är tryggare hemma. Och de har inte på långa vägar lärt sig allt om sin omgivning här eller hunnit tröttna på vardagen.

När jag tänker efter gillar jag också vårt trygga vardagsliv väldigt mycket, får uppleva massa nytt genom mina barn, och är nog nöjdast med beslutet att stanna hemma.

Advertisements

2 thoughts on “Borta bra, hemma bäst?

  1. Det låter som att ni haft spännande planer och mycket att tänka och fundera kring? Hur känns beslutet nu? Det där med att jobba och bo utomlands är en dröm även här, men vi funderar på om ett par år. Fast då är det det där med vänskapsrelationerna barnen har och så som du skrev. Svårt! Nåja, går väl börja med att skaffa ett jobb först innan jag funderar på utomlands 😉 Vad med att leva och jobba utomlands är det som lockar dig (och er) mest?

    1. En stor anledning till att jag vill göra det är nog att jag inte vill ångra om jag inte gjorde det. Nu när vi bestämt oss för att i alla fall just nu inte göra det så skönmålar jag det nog lite, men nej det är rätt beslut att stanna hemma. Vi har det bra här.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s